Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

"Άργησες"

"Άργησες", είπε η Μητέρα μου μόλις μπήκα μέσα.
Θέε μου άρχισε απο τώρα η μουρμούρα(!), σκέφτηκα.
"Έπρεπε να είχες έρθει απο χθες.Παραλίγο και θα έχανες το ραντεβού με την κομμώτρια.Έφη απο εδώ η κόρη μου", με σύστησε η Μητέρα μου στην κυρία που είχε έρθει για το χτένισμα."Άντε να δούμε πως θα σε σουλουπώσουμε για το βράδυ.Τι θα φορέσεις;", με ρώτησε ανοίγοντας τον σάκο μου.
Κάπως έτσι όμορφα ξεκίνησε η Κυριακή που είχαμε τον γάμο...Κι αφού μου έφτιαξαν ένα μαλλί "κάπως" και φόρεσα οτι μου είχε αγοράσει η Μητέρα μου σκέφτηκα πως δεν θα μπορούσε να συμβεί τίποτα χειρότερο εκείνη τη μέρα.
Μόλις φτάσαμε η Μητέρα μου δεν έχασε λεπτό.Σαν καλή προξενήτρα μαζί με τη Θεία με (ξανά)σύστησαν στον Βασίλη που ούτε και θυμόμουν απο παλιότερα.
"Ο Βασίλης είναι στο πολεμικό ναυτικό", μου είπε.
Μάλιστα σκέφτηκα.Μόνιμη δουλειά...Να γιατί αρέσει στη Μητέρα μου...Τον κοίταξα απο πάνω μέχρι κάτω.Δεν ελεγε και τίποτα.Αλλά είναι φυσικό αφού αρέσει στη Μητέρα μου και τη Θεία μου τι θα ήταν;Ο Μπραντ Πιτ;
Μετά τον μαραθώνιο της γαμοβάφτισης έπρεπε να πάμε στο τραπέζι.Φυσικά εντελώς τυχαία δίπλα μου καθόταν ο Βασίλης.Η Μητέρα και η Θεία είχαν φροντίσει γι αυτό...Πέρασα όλο το βράδυ δίπλα του, προσποιήθηκα πως δεν ξέρω να χορέψω γιατί ήθελε να χορέψουμε μαζί και απλά προσπαθούσα να τον αγνοώ διακριτικά.
"Ωραίος γάμος", είπε κάποια στιγμή.
Έκανα οτι δεν άκουσα.
"Πως τα περνάς;", ρώτησε.
"Καλά.Εντάξει γάμος είναι πως να τα περνάω;", τον κοίταξα με ύφος που έλεγε άσε μας ρε άνθρωπε μου.Δεν το πιστεύω οτι έβαλε τη μάνα του να κάνει ολόκληρη διαδικασία για να κάτσει δίπλα μου στο τραπέζι.Πότε θα περάσει η ώρα επιτέλους να γυρίσω σπίτι μου;
Η Μητέρα μου γυρνούσε συνέχεια και μου έκανε νοήματα να σηκωθώ να χορέψω λες και είμασταν σε κανένα πανηγύρι της εποχής της γιαγιάς μου που χόρευαν οι κοπέλες για να βρούνε γαμπρό και 4-5 φορές ήρθε ο Θείος μου στο τραπέζι να με ρωτήσει τι κάνω γιατί δεν παντρεύτηκα ακόμα και πότε θα με παντρέψουν εμένα επιτέλους.Εσένα τι σε νοιάζει;Ήθελα πολύ να του πω αλλά χαμογέλασα και δεν είπα τίποτα.Πως μπορούν και γίνονται τόσο αδιάκριτοι;Τους ρώτησα εγώ ποτέ κάθε πότε κάνουν σεξ;Ουφ.Ελπίζω να κάνω πολύ καιρό να τους ξαναδώ.


4 σχόλια:

  1. Να πεις στη μητέρα σου ότι η τρόικα ζητάει απολύσεις 150.000 δημοσίων υπαλλήλων και ως εκ τούτου η δουλειά του Βασίλη δεν είναι καθόλου σίγουρη! Μπορεί και να αναθεωρήσει!
    Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και πάλι σου λέει σε σχέση με τους ιδιωτικούς υπαλλήλους οι δημόσιοι καλύτερα είναι και θα είναι....Δεν έχει και άδικο σ'αυτό που σκέφτεται να σου πω την αλήθεια.Οτι και να γίνει οι δημόσιοι είναι προνομιούχοι.Και μόνο που ασχολούμαστε μόνιμα για το αν θα απολυθούν ή οτιδήποτε άλλο το αποδεικνύει δυστυχώς...

      Διαγραφή
  2. Ωωωω κάτι μου λέει πως δεν θα ξαναπατήσεις σε γάμο με την μητέρα σου!χαχα
    Υπομονή,οτι πιο κοντά στην πραγματικότητα βρήκα να σου ευχηθώ!
    καλώς σε βρήκα
    φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς όρισες!!!Ήμουν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και δεν είχα μπει καθόλου.Οπότε σε καλωσορίζω με μία μικρή καθυστέρηση.

      Διαγραφή