Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Γιατί;Γιατί να μην είμαι κι εγώ σε διακοπές;

Γιατί;Γιατί να μην είμαι κι εγώ σε διακοπές;Γιατί να μην έχω άδεια σαν άνθρωπος κι εγώ Ιούλιο-Αύγουστο;Τώρα φεύγουν όλοι μου οι φίλοι κι εγώ θα μείνω στην Αθήνα να βαράω μύγες στο γραφείο...την ώρα που οι άλλοι θα κάνουν τις βουτιές τους στις παραλίες και θα τρώνε θαλασσινά στα ταβερνάκια.Γιατί να μην έφευγα κι εγώ αύριο;

Η Χρύσα φεύγει αύριο με την ξαδέρφη της και η Κατερίνα με τον φίλο της την Κυριακή.Η Φιλιώ με τον άντρα της και τα παιδιά απο βδομάδα.Και φυσικά όταν θα έχω εγώ άδεια δεν θα μπορεί κανείς να έρθει μαζί μου.Θα είναι πιθανότατα οι χειρότερες διακοπές της ζωής μου.Γκρρρ!Και όλα αυτά επειδή η Ελευθερία στη δουλειά άλλαξε την άδεια της με αποτέλεσμα εκείνη να πάει ένα ρομαντικό 20ήμερο στη Βαρκελώνη κι εγώ με την Μίνα να πάρουμε απο δύο σπαστά 10ήμερα.Για μένα αυτό σημαίνει 10 μέρες διακοπές μετά το 15αύγουστο και 10 μέρες στις αρχές του Οκτωβρίου.Μα τι καλοκαιρινές διακοπές είναι αυτές τον Οκτώβριο;Τότε πας διακοπές για σκι όχι για ηλιοθεραπεία!Βλαμμένη Ελευθερία!Δεν θα ξεχάσω τη μέρα που βγήκε απο το γραφείο του υπεύθυνου με ένα χαμόγελο μέχρι τ' αυτιά."Ναι, ναι έκανα κράτηση σε ένα φανταστικό ξενοδοχείο", έλεγε στο τηλέφωνο.Κι εγώ βαριόμουνα τη ζωή μου όσο εκείνη όλη μέρα έψαχνε στο ίντερνετ για αεροπορικά εισιτήρια, ξενοδοχεία, και αξιοθέατα.Κάπου κάπου γύριζε και με κοίταζε με ένα χαζό ύφος σαν να μου έλεγε "Τι κρίμα που εσύ θα μείνεις εδώ να λιώνεις ενώ εγώ θα κάνω τις καλύτερες διακοπές της ζωής μου".
"Θα πάμε στη Βαρκελώνη!", έλεγε και ξαναέλεγε συνέχεια σε κάθε τηλεφώνημα που έκανε και αναρωτιόμουν αν τελικά υπάρχει κανείς στην Αθήνα που να μην ξέρει που θα κάνει διακοπές η Ελευθερία με τον καλό της.Όση ώρα την άκουγα και έκανα πως είμαι απασχολημένη με θέματα της δουλειάς φανταζόμουν την Ελευθερία με μπικίνι σε παραλίες της Ισπανίας και τον καλό της με βερμούδα να της βάζει αντηλιακό στη πλάτη.Χμμ δεν θα είναι και το ωραιότερο θέαμα που υπάρχει.Ευτυχώς δεν θα είμαι κοντά για να το δω!
"Πήρα καινούργια μαγιό και παρεό...", συνέχιζε στο τηλέφωνο.Κι εγώ πήρα μαγιό προχθές.Ένα ωραίο πολύχρωμο ριγέ απο το H&M.Να δω πότε θα το βάλω...Τώρα που όλοι θα λείπουν με ποιον θα πηγαίνω παρέα στη θάλασσα;Τι ωραία να πήγαινα εγώ στην Ισπανία αντι για την Κάργια!Όχι με τον καλό της φυσικά.Μπλιαχ!!!Θα γυρνούσα τους δρόμους της πόλης με αέρινα ρούχα και θα έβγαζα φωτογραφίες στα αξιοθέατα και στις παραλίες.Θα πίναμε μπύρες τα μεσημέρια και βότκες τα βράδια στα μαγαζιά με μελαχρινούς Ισπανούς και την υπόλοιπη μέρα θα ξάπλωνα κάτω απο τον καυτό ισπανικό ήλιο στις παραλίες με το καινούριο μου μαγιό.Και μετά ξύπνησα...
"Που είναι το μυαλό σου Μαρίνα;Να δουλεύουμε και λίγο!", η Κάργια.

4 σχόλια:

  1. Άντε καλέ, οι καλύτερες διακοπές είναι τότε! Η θάλασσα είναι ακόμα ζεστή και χωρίς παιδάκια (που ζωή να έχουν, αλλά σκούζουν τα άτιμα)!
    Αν σε παρηγορεί (που γιατί να σε παρηγορεί;) έχω να φύγω από το σπίτι δυόμιση χρόνια τώρα, όχι τόσο λόγω της δουλειάς, αλλά όσο λόγω της υπερήλικης μητέρας μου. Ευτυχώς όμως η θάλασσα είναι κοντά και πετάγομαι για μια γρήγορη βουτιά!
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πω πω!Κρίμα να μην μπορείς να ξεφύγεις έστω για μια βδομάδα...
      Όμως δεν είναι μόνο οτι αργούν πολύ οι διακοπές μου κανείς δεν θα έχει άδεια όταν θα είμαι σε διακοπές και δεν ξέρω τι θα κάνω μόνη μου :( :(

      Διαγραφή
  2. Η Ελλάδα δε συγκρίνετε με την Ισπανία το καλοκαίρι... 1-0
    Οι Ελληνες δε συγκρίνονται με τους Ισπανούς (είναι όλοι τους κοντοί) 2-0
    Η κάργια απ'ότι κατάλαβα θα πάρει δυο συνεχόμενες εβδομάδες αδεια άρα 16 μέρες. Ενώ εσύ θα πάρεις δυο σπαστές οπότε 18 μέρες 3-0.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να δω με ποιον παρέα θα περάσω τις διακοπές μου στην Ελλάδα με τους ψηλούς μελαχρινούς όμως :(

      Διαγραφή