Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Απολάμβανα άλλη μία μέρα

Απολάμβανα άλλη μία μέρα μόνη μου στην παραλία - είπαμε δεν θα κάθομαι όλη μέρα κλαίγοντας τη μοίρα μου στο σπίτι - όταν κάποιος στάθηκε μπροστά μου και φώναξε το όνομα μου.
"Μαρίνα, τι κάνεις;"
"Νίκο!Καλά είμαι.Εσύ;"
"Μια χαρα.Μόνη σου είσαι;"
"Εεε...Ναι...", είπα διστακτικά.Σκέφτηκα πόσο αξιολύπητο ακούγονταν το οτι είχα έρθει ολομόναχη.Δεν ήμουν η μόνη όμως κι έτσι ο Νίκος έφερε τα πράγματα του κι έκατσε στην ξαπλώστρα δίπλα μου.
"Πως πάει με τη δουλειά;", ρώτησε κι άρχισε μία κλασική κουβέντα γύρω απο την κρίση ενώ εγώ προσπαθουσα να ξεβουλώσω το σπρέυ του αντιηλιακού μου.Τι θέλουν και βάζουν αντλία στο λάδι;Κάθε τόσο βουλώνει και δεν μπορείς να ψεκάσεις.Γκρρ.

"Δώστο μου", είπε ο Νίκος.
Για έναν περίεργο και ανεξήγητο λόγο κάθε φορά που δεν μπορείς να ανοίξεις κάτι μόλις το δώσεις σε κάποιον άλλο λειτουργεί μια χαρά ως δια μαγείας.
"Γύρνα να σου βάλω στην πλάτη", είπε.
Γύρισα και ξάπλωσα.Τι ωραία που είναι να έχεις δίπλα σου στη θάλασσα έναν ωραίο και δυνατό άντρα...που φτιάχνει και το σπρέυ του αντιηλιακού σου(!).Και που σου βάζει αντιηλιακό σε σημεία που πρέπει να είσαι το κορίτσι λάστιχο για τα φτάσεις μόνη σου.Έκλεισα τα μάτια και φαντάστηκα πως θα ήταν αν είμασταν μαζί κάποια χρόνια αργότερα...σε διακοπές στη θάλασσα όπως τώρα να κυνηγάμε τα μωρά μας.
Πάλι ξέφυγε η φαντασία σου Μαρίνα σκέφτηκα.Και πως να εμπιστευτείς έναν τέτοιο άντρα, αναρωτήθηκα, που όσο είμασταν μαζί έβγαινε ταυτόχρονα με τη μισή Αθήνα, όπως αποδείχτηκε αργότερα.Και μια μέρα μου είπε πως το Σαββατοκύριακο θα πάει στην κοπέλα του.Κι εγώ νόμιζα οτι τόσο καιρό είχαμε σχέση και οτι εγώ ήμουν η κοπέλα του.Για ποια κοπέλα του μιλούσε;Τελευταία εγώ έμαθα οτι οι δυό μας δεν είχαμε σχέση αλλά "ελεύθερη σχέση" και οτι απο καιρό είχε γνωρίσει κάποια άλλη που του άρεσε περισσότερο.Τόσο ώστε να έχουν κανονική σχέση και να την κερατώνει μαζί μου και με όποια άλλη "ελεύθερη σχέση" μπορεί να είχε παράλληλα.
"Τι θα κάνεις το βράδυ;", με ρώτησε χαμογελώντας.
Τον κοίταξα και σκέφτηκα, Μαρίνα δεν πρέπει να ξαναβγείς μαζί του...αλλά ο εαυτός μου είχε άλλη γνώμη και με έπιασα να κλείνω ραντεβού για τις 11.
Οτι και να γίνει όμως δεν πρόκειται να κάνω τίποτα μαζί του.Άλλωστε αύριο το μεσημέρι φεύγω.

3 σχόλια:

  1. Γκουχου γκουχου!!! Πολυ θέλω να μάθω τι έγινε σε αυτό το ραντεβου... Και αυτά τα "Οτι και να γίνει όμως δεν πρόκειται να κάνω τίποτα μαζί του" τα είπαν και άλλες...Με κωμικοτραγικές καταλήξεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. :) Στάθηκα στο ύψος μου...αυτή τη φορά τουλάχιστον...Αν σου πω οτι με παράτησε σε εντελώς άκυρο σημείο όταν με γύρναγε σπίτι;Αναγκάστηκα και πήρα ταξί.Να υποθέσω οτι το έκανε επειδή δεν έγινε τίποτα;;

      Διαγραφή